Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sophie Hansson klar för final. Foto: Bildbyrån

Sophie Hansson till final – som sista simmare

Uppdaterad
Publicerad

Sophie Hansson blev Europamästare på 100 meter bröstsim ifjol.

På halva distansen har hon nu chans att jaga ny medalj efter att ha tagit sig till final.

Dock som åttonde simmare.

– Inte jättebra tid, säger hon efter att ha simmat in på 31,05.

De två svenskorna simmade i första semifinalen på 100 meter bröstsim. Sophie Hansson slutade trea med tiden 31,05 och Klara Thormalm femma på 31,38.

Hansson berättar att hon kände att det var lite för stressig simning.

– Det kändes ändå bra, jag tycker det var bättre än i morse, säger hon.

15 hundradelar från världsrekordet

I den andra semifinalen simmade Litauens Ruta Meilutyte in som etta på supertiden 29,44 – 15 hundradelar från världsrekordet. Totalt var det fem simmare i heatet som var snabbare än Hansson.

Med det gick hon vidare till final som sista person. Trots att hon är regerande mästare från Budapest ifjol har det här mästerskapet varit tyngre och tidigare berättat att hon inte känt igen sin kropp.

– Jag tog en dag med vila där jag fick ladda om och det har gett mig mycket. Nu är jag laddad för lagkapp imorgon också.

Hur var det att se Louise vinna guld?

– Det var så härligt att se henne vinna. Hon har jobbat så hårt och jag är så stolt över henne.

Seeliger utslagen

En stund innan damernas semifinaler simmade Björn Seeliger semifinal på 50 meter frisim. Han kom femma i sitt heat och hade totalt tionde tid, 22,04. Snabbast på distansen var britten Benjamin Proud, som också innehar mästerskapsrekordet.

– Det var stressigt. Jag hade en ganska dålig målgång. Jag har lärt mig jättemycket och tagit många kliv det här mästerskapet, säger han.

På 200 meter medley för herrar satte svenske William Lulek nytt personligt rekord, på tiden 2.03,21. Det täckte dock inte till bättre än 15 plats i distansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.