Regerande paralympiske mästaren chanslös i ny klass

Paralympiska mästaren Karl Forsman, som bytt klass, blev sjua i finalen på 100 meter bröstsim under parasimningens EM i Dublin.

Som regerande olympisk mästare, borde bröstsimmaren Karl Forsman vara en av favoriterna när 100 meter bröststim skulle avgöras under parasimningens EM.

Men eftersom han klassats om, simmar han nu två år senare mot simmare med betydligt högre rörlighet i klassen SB7, tidigare tävlade han i SB5.

Men det hindrade honom inte från att nå finalen på 100 meter bröstsim på onsdagskvällen i Dublin.

15 sekunder efter

I finalen hade han dock ingen chans mot de snabbaste i sin nya klass. Karl blev sjua i finalen med tiden 1.35:92, nästan 15 sekunder efter holländaren Simon Boer, men bara drygt en sekund över hans tid från OS i Rio de Janeiro.

Tidigare under kvällen blev Pernilla Lindberg fyra i damernas 100 meter ryggsim på nytt svenskt rekord och i loppet efter Karl Forsman blev Lina Watz sjua i sin final på 100 meter fjärilsim.

Så fungerar klassificeringen

Personer med rörelsehinder kan klassas i olika klasser beroende på simsätt, de återfinns i klass 1-10 och klassas funktionellt. Ju lägre siffra desto större funktionsnedsättning.