Sarah Sjöström fortsätter imponera efter OS. Foto: Bildbyrån

Nära rekord för Sarah Sjöström

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström slog till med en kanontid på 50 meter fritt i International Swimming League.

Hennes 23,17 var nytt ISL-rekord och bara 24 hundradelar över världsrekordet.

Även Erik Persson blev en vinnare på 200 meter bröstsim.

Sjöström slog till och tog OS-silver i Tokyo, mindre än ett halvår efter armbågsoperationen efter halkolyckan i februari.

I helgen blev hon MVP för sitt Energy Standard när den tredje säsongen av den penningstinna ISL-serien drog i gång i Neapel. De framgångarna gav svenskan drygt 200 000 kronor i prispengar, enligt simsajten Swimswam.

När Energy Standards andra grundseriematch inleddes på torsdagen visade Sjöström återigen kanonform.

”Supernöjd”

Hon vann 50 meter fritt på kortbana överlägset, 63 hundradelar före lagkamraten Siobhan Haughey och 87 hundradelar före nederländska trean Ranomi Kromowidjojo, som tävlar för Iron, och innehar världsrekordet i kortbana med 22,93 från 2017.

– Jag är supernöjd med mitt 50 meter frisim, det var inte långt från mitt personbästa, säger Sjöström, som var 17 hundradelar över sitt eget svenska rekord, i Eurosports sändning.

Persson tog första segern

Svenskan simmade också slutsträckan i Energy Standards segrande lag på 4x100 meter medley.

Erik Persson, som tävlar för Iron, vann 200 meter bröstsim på 2.04,66. Persson, som blev OS-åtta på distansen i Tokyo, tog därmed sin första individuella ISL-seger.

Energy Standard leder matchen överlägset efter den första dagen av två. Erik Perssons Iron ligger trea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.