Rivstart för Michelle Coleman – snabbare än i OS

Uppdaterad
Publicerad

Michelle Coleman fick en rivstart på sitt första långbanemästerskap på två år. 29-åringen tog sig vidare till semifinal på 100 meter fritt med femte bästa tid.

– Det känns bra, jag sa att jag skulle vara nöjd om jag simmade snabbare än på OS och det gjorde jag, så det är jättekul att vara igång, säger Michelle Coleman till SVT Sport.

Målet att vara snabbare än på OS klarade Coleman med en hundradel efter att ha noterat 53,72, nytt säsongsbästa med över en halv sekund.

– Skönt att simma av sig de där första nerverna. Det känns skönt vara igång, jag har längtat, säger Coleman till SVT Sport.

Egentligen var Coleman inte inkvalad på distansen utan siktade mot 50 meter fritt. Men när Sarah Sjöström valde att avstå 100 meter fritt fick Coleman platsen i VM i Fukuoka.

– Jag har inte lagt jättemycket fokus på 100-träningen så det är jättekul att bara gå in och racea, säger Coleman som är vidare till kvällens semifinal med femte bästa tid.

– Jag tänkte i callroom att jag satsar andra femtio och det är kul att få en hemgång under 28 sekunder. Jag känner mig stark så lite mer speed ut ikväll kanske, säger Coleman till SVT.

OS-tvåan snabbast

OS-tvåan Siobhan Haughey, Hongkong, var snabbast i försöken på 53,15 före Abbey Weitzeil, USA, som var en tiondel bakom.

OS-guldmedaljören Emma McKeon, Australien, var snabbast i Colemans heat och totaltrea med 53,40.

Semifinalen avgörs i eftermiddag svensk tid.

Följ finalpasset direkt i SVT från 12:55

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.