Ryan Lochte får officiellt tävla igen. Foto: Bildbyrån

Ryan Lochtes avstängning över – får tävla igen

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanske simstjärnan Ryan Lochte blev avstängd i samband med OS i Rio förra året. Nu ska han börja tävla igen efter den tio månader långa avstängningen.

Han är olympisk mästare och världsmästare flera gånger om och var en ansedd atlet inom simvärlden. Men efter praktskandalen i Rio-OS 2016 naggades hans rykte i kanten.

I samband med mästerskapet vållade Lochte och hans simkamrater stor uppståndelse när de uppgav för pressen att de rånats under vapenhot efter en utekväll.

LÄS MER: Sponsorerna flyr från Lochte

Det visade sig senare att de ljög och egentligen hade varit berusade på en bensinstation där de ska ha förstört en skylt eller en toadörr, som en beväpnad vakt sedan tvingade dem att betala för.

Tävlar i Los Angeles

32-åringen, som nyligen blivit pappa för första gången, kommer nu att tävla för första gången på tio månader i en tävling i Los Angeles. Det uppger nyhetsbyrån AP.

Evenemanget startar på torsdag och Lochte är anmäld till att simma 50- och 100 meter fristil samt 200 meter medley.

Deltar inte i VM

Avstängningen medförde att han inte fick delta i de amerikanska mästerskapen, vilket i sin tur betydde att han inte kunde kvalificera sig till VM som börjar den 23 juli i Ungern.

Lochtes avstängning upphävdes den 30 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.