Ett ryggskott stoppar Sarah Sjöströms comeback. Foto: Bildbyrån

Ryggskott stoppar Sarah Sjöströms comeback

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen tävlingscomeback för Sarah Sjöström det här veckoslutet.

Ett ryggskott sätter stopp.

– Jag har valt att avstå eftersom jag hade problem förra veckan, säger Sjöström till TT.

Simstjärnan skulle ha simmat Euromeet i Luxemburg fredag-söndag, hennes första internationella tävling sedan EM i Rom i augusti i fjol.

Men så drabbades Sjöström av ryggskott förra helgen.

– Jag är tillbaka i träning igen, men jag känner att jag vill ha en hel träningsvecka och kunna träna utan smärta. Hade det varit VM-kval eller så hade jag kunnat tävla, men jag känner att jag inte vill stressa i gång något så här i början av säsongen, säger Sjöström som i förra veckan utsågs till Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan.

Comebacken dröjer till mars

I stället dröjer tävlingscomebacken till i mars då hon kommer att simma tävlingar i Nice och Marseille.

Efter ett hektiskt fjolår med succé både på VM (två guld och ett silver) och EM (tre guld, ett silver och ett brons) i långbana tog Sjöström under hösten ett uppehåll där hon drog ned på träningen och avstod från tävling, bland annat kortbane-VM.

Årets stora mål är VM i långbana i japanska Fukuoka i juli, ett mästerskap som skjutits upp två gånger på grund av pandemin.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.