Sjöström håller kroppen skadefri – med pilates

Uppdaterad
Publicerad

När världens bästa simmare ska fortsätta vara just det krävs mer än bara simning.

Efter OS i Rio började hon därför med pilates.

– Eftersom jag har haft problem med ryggen tidigare så ville jag börja med något kan hjälpa mig att hålla ryggen bra – och pilates har verkligen funkat för det, säger Sjöström till SVT Sport.

Pilates står på Sarah Sjöströms schema en gång i veckan – en träningsform som tar hennes karriär framåt.

– Jag får mycket bättre kroppskontroll och blir stabilare. Då är det mycket lättare att jobba på de tekniska detaljerna i vattnet också, säger hon och fortsätter:

– Då får man bättre balans och det är lättare att bygga på styrkan när man har bättre grund att jobba från.

”Ligger bra enligt planen”

Hon kommer nyligen från två tävlingshelger i Stockholm och norska Bergen. Men till säsongens mål är det flera månader kvar – EM i Glasgow i augusti.

– Jag ligger ganska bra enligt planen. Det är klart man alltid vill bli snabbare och snabbare men satte nivån ganska högt förra året när jag satte världsrekord på både 50 och 100 meter frisim, säger hon och fortsätter:

– Det är svårt att ligga på den nivån hela tiden för man blir ju ganska sliten och skaderisken är ganska hög om man tränar på den nivån hela året.

Se reportage med Sarah Sjöström i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.