Sandmark: ”Jag tror knappt det är sant”

Uppdaterad
Publicerad

VM-succén är ett faktum och Sveriges förbundskapten Ulrika Sandmark är minst sagt nöjd med mästerskapet. ”Vi har uppnått allt som vi ville inför mästerskapet”, säger Sandmark till SVT Sport.

VM-succén är ett faktum – 6 medaljer varav hälften guld. Sveriges förbundskapten är minst sagt nöjd med mästerskapet.

– Vi har uppnått allt som vi ville inför mästerskapet, säger förbundskapten Ulrika Sandmark till SVT Sport.

Sim-VM 2015

Nästa år väntar OS i Rio, och enligt Sandmark kunde svensk simning inte få en bättre uppladdning än den som presterades nu under VM.

– Det är extraviktigt att vi får ett sådant här VM året innan ett OS. Det visar att vi gör rätt och jobbar på rätt sätt med alla delar vi håller på med. Vi ska utvärdera det här och se vad som kan göras bättre så hoppas vi att allt blir ännu bättre, säger hon.

Hör Ulrika Sandmark sammanfatta Sveriges succé-VM, sista tävlingsdagens glädjestorm, Jennie Johanssons guldlopp, Sarah Sjöströms starka leverans, Sveriges framgångar i lag och mycket, mycket mer i inslaget ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sim-VM 2015

Mer i ämnet