Sarah Sjöström Foto: Bildbyrån

Sjöström om Emelie Fast: ”Hon gör ett fantastiskt bra jobb”

Publicerad

Klubbkamraterna.
Stjärnan och talangen.
Sarah Sjöström och Emelie Fast.
– Hon gör ett fantastiskt bra jobb både på träning och tävling och tycker att det är kul med med simning och det är det viktigaste, säger Sarah Sjöström om sin 15-åriga klubbkamrat, som simmar kortbane-EM den här veckan.

– Det är bara att fortsätta att göra som hon gör. Alla får ju ha sin egen resa till framgång. Det är svårt att guida och säga exakt vad man ska göra för det är många bitar som man måste jobba på som ung men det gäller att hitta dem själv och tillsammans med sin tränare ta sig till den nivå man vill, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

Trots att Sjöström och nya stjärnan Fast är klubbkamrater i Södertörn tränar de inte tillsammans. Sarah tränar antingen vid det nationella elitcentret i Eriksdalsbadet i Stockholm eller hos hennes internationella klubb i Turkiet medan Emelie håller till Haninge.

Fast klarade kvalgränsen till EM redan för två år sedan, men var då för ung för att få åka. Nu får hon debutera i ett seniormästerskap för första gången.

– Det ska bli kul att följa henne, säger Sarah.

Du ser kortbane-EM i simning i Glasgow direkt på SVT Play.

Därför har 15-åriga simtalangen nått nya nivåer:

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Simtalangen redo för EM med ny förbättrad teknik Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer