Sarah Sjöström. Foto: Bildbyrån

Coronaviruset påverkar Sjöströms OS-plan: ”Mycket som förändrats”

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström skulle egentligen ha varit i Turkiet och tränat inför OS just nu, men på grund av att hon har varit i det coronadrabbade Italien släpptes hon inte in.

– Det är mycket i min planering som har förändrats, säger hon i SVT:s Morgonstudion

Coronaviruset har gjort att det finns en stor oro för att sommarens OS i Tokyo ska ställas in.

– Det senaste officiella budet är att OS ska hållas enligt plan, men samtidigt är det mycket spekulationer kring om det är möjligt eller inte. Ingen har ju svaret på den frågan, men det ser ganska dystert ut, säger frilansjournalisten Said Karlsson.

Ett av Sveriges allra största OS-hopp är Sarah Sjöström. Hon utgår fortfarande från att OS blir av, men tävlingsschemat inför har förändrats. En tävling i Milano ställdes in och en i Marseille om två veckor är i fara.

– Det har inte varit en katastrof hittills, att vi har fått ställa in en tävling. Vi får hoppas att jag kan göra de tävlingar som kommer. Det skulle verkligen vara supertråkigt om OS måste ställas in, men det får vi ta då, säger hon.

Om alternativen är att antingen ställa in OS helt eller att tävla utan publik så föredrar Sjöström helt klart det senare.

– Jag hör inte så mycket då jag är i vattnet ändå. Om de kan lösa det på det sättet så är det det bästa. Det tycker jag.

ARKIV: Sarah Sjöström om corona

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.