Sarah Sjöström vann i överlägsen stil i världscupen i Budapest. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Sarah Sjöström överlägsen i Budapest: ”Supernöjd”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen skräll i världscupfinalen på 50 meter fritt i Budapest.

Precis enligt plan simmade Sarah Sjöström hem segern i överlägsen stil.

Svenskan vann på tiden 23,97, före Siobhan Haughey, Hongkong.

Efter loppet i den ungerska huvudstaden var Sarah Sjöström nöjd över att ha kammat hem ännu en världscupseger. Sjöström är obesegrad på distansen i världscupen i år, med segrar i Berlin, Aten och Budapest.

– Jag är supernöjd med 50 fritt, kul att kunna vinna tre gånger i rad såklart. Det har varit väldigt tuff konkurrens hela touren så det är kul att få chansen att tävla med det motståndet flera gånger, säger hon till SVT Sport.

Sarah Sjöström är regerande världs- och Europamästare på distansen och har dominerat 50 frisim i år. Världsrekordet, från i somras på VM, toppar såklart världsrankingen men faktum är att 30-åringen stått för nio av de tio snabbaste tiderna i år på 50 meter frisim och är ensam om att ha simmat under 24 sekunder.

– Att avsluta med en tid under 24 sekunder känns som en bonus. Så nu är jag väl klar med 50 frisim i långbana för i år så det var ju kul, som sagt, att få avsluta med en tid under 24 sekunder.

Finalens andra blågula deltagare Michelle Coleman slutade femma.

I finalen på 50 meter ryggsim satte australiskan Kaylee McKeown världsrekord på tiden 26,86. Louise Hansson slutade på femte plats i samma final. Sophie Hansson blev sjua på 200 meter ryggsim.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.