Foto: TT

Glädjebeskedet för Sjöström – stygnen borta: ”Allt såg bra ut”

Uppdaterad
Publicerad

Tre veckor efter olyckan är Sarah Sjöström redo att börja utöka sin träning.

Efter en ny läkarundersökning tar hon ännu ett steg framåt i rehaben.

– Jag har inte varit nervös, säger hon till SVT Sport.

Under fredagsmorgonen har Sarah Sjöström tagit ännu ett steg mot en comeback. Sjöström, som drabbades av en fraktur i armbågen i början av februari, är nu redo att lämna träningscykeln och kliva ner i vattnet igen.

– Jag gjorde röntgen idag. Stygnen är borta och allt ser bra ut på röntgen. Såret har läkt fint och jag kan vara tillbaka i vattnet från och med måndag. Men jag får ju så klart inte använda armen på några veckor, säger hon till SVT Sport samtidigt som hon genomför dagens första rörlighetspass

– Det gäller ju nu att vara lite kreativ innan jag får börja träna som vanligt.

”Inte utmana triceps”

För det dröjer fortfarande ett tag innan hon får börja träna med armen som vanligt.

– Jag får fortfarande inte utmana triceps så mycket och frakturen måste läka helt och hållet. Just nu är det en platta som håller ihop allt. När det läker ska jag kunna börja simma. Det kommer nog att ta en och en halv – två månader innan jag får börja använda armarna.

Sjöström kände på sig att det skulle komma positiva besked.

– Jag har inte varit nervös. Jag vet ju att rehaben gått som planerat och det känns bra. Det är bara att fortsätta som vi gör och när allt läkt kan vi öka på igen.

Tränat på sedan olyckan

Hon har tränat på ordentligt ända sedan olyckan.

– Jag var egentligen bara ledig dagen efter operationen sedan har jag egentligen tränat något varje dag. Inget högintensivt, utan bara försöka hålla igång kroppen och jag tror att det är därför det läker så bra också, säger hon.

Det var den 6 februari som Sarah Sjöström halkade på en isfläck och landade på armbågen. Olyckan resulterade i fraktur på armbågen. Två dagar senare opererades 27-åringen och sedan dess har hon rehabat. Sjöströms stora mål denna säsong, OS i Tokyo, är bara fem månader bort.

ARKIV: Sarah Sjöström måste opereras (7 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.