Bronte och Cate Campebell firade ett guld och brons – då deppade Sarah Sjöström över sitt silver. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Sarah Sjöström tog VM-silver

Uppdaterad
Publicerad

Hon var redan Sveriges mest framgångsrika VM-simmare någonsin.

Nu är hon ännu mer i särklass.

Men det blev inget nytt guld – men väl ett silver.

”Jag är nöjd”, säger hon.

Sarah Sjöström visade ånyo storform och tog i dag sin andra individuella VM-medalj på fem dagar.

Hon blev tvåa på 100 meter frisim på tiden 52,70 – blott tre hundradelar från den svenska rekorditden.

Sim-VM 2015

Snabb på andra halvan

Sjöström var, som väntat, efter de australiska systrarna Bronte och Cate Campbell efter halva loppet. Men Sjöström satte sin vana trogen i en högre växel efter vändningen. Det räckte för att gå om Cate Campbell, men inte Bronte. Hon var 18 hundradelar efter guldmedaljösen.   

– Det var väldigt tufft redan från början. Jag känner att jag ligger långt efter redan efter 25 meter, men känner ändå ett bra flow. Jag gjorde en hyfsat bra vändning, sen var jag i mål kändes det som. Det var riktigt kämpigt den sista delen, jag känner en liten besvikelse över att jag inte har mer krafter kvar de sista tio meterna, säger Sjöström till SVT Sport.

– Om jag hade haft krafter kvar, som jag brukar, de sista 15 meterna hade jag gått hela vägen till guldmedaljen. Men jag har inte riktigt den rutinen på frisim.

”Får vara nöjd”

Sjöström betonar dock att hon inte är särskilt missnöjd.

– Jag får vara nöjd, det är den tiden jag kan göra just nu. Jag tror inte att jag kan simma så mycket snabbare just i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sim-VM 2015

Mer i ämnet