Sarah Sjöström är tillbaka i ISL-bassängen. Foto: Bildbyrån

Sarah Sjöström vann direkt i ISL-comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström är tillbaka efter sin ryggskada.

Då gick det som det oftast gör för Sjöström: Hon vann.

Trots att hon utmanades hårt av de trefaldige OS-guldmedaljören Ranomi Kromowidjojo vann Sjöström 50 meter frisim.

Mindre än en timme senare tog hon ytterligare en seger.

– Jag är supernöjd, säger Sjöström till SVT Sport.

I helgen krånglade ryggen och Sarah Sjöström avstod från tävlande i International Swimming League.

Men i dag var hon tillbaka, och stod på startlinjen för sitt Energy Standard.

Ledde större delen

Hennes första sträcka för dagen var 50 meter frisim, där hon bland annat utmanades av den nederländska stjärnan och världsrekordhållaren Ranomi Kromowidjojo (bland annat tre OS- och 15 VM-guld på meritlistan) och svenskan Michelle Coleman.

Sjöström visade ingen större ringrost, utan tog – trots en medioker start – tidigt ledningen och höll den hela vägen in i mål. Segertiden blev 23,41, 14 hundradelar före Kromowidjojo. Sjöströms svenska rekord från 2017 lyder 23,00. Michelle Coleman, Toronto Titans, blev sexa på tiden 24,35.

– Jag är supernöjd, jättekul att jag vann mitt första lopp tillbaka. Igår var vi fortfarande inte säkra på om det var smart att ställa upp eller inte men jag är glad att jag tog chansen nu och det känns bra, det blev inte värre av att tävla. Jag har fortfarande lite ont, men det kommer nog bli bättre inom några dagar så det är skönt, säger Sarah Sjöström.

Andraplatsen till Hansson och Persson

Mindre än en timme senare tog Sjöström en ny seger. Hon avslutade då lagkappen över 4x100 meter medley, med att på den avslutande frisimssträckan dra ifrån och säkra lagets seger.

Tidigare under förmiddagen blev Erik Persson (Toronto) tvåa på 200 meter bröst på tiden 2.03,98 och Louise Hansson (Toronto) tvåa på 100 fjäril på tiden 56,12. Det var nytt personligt rekord för Hansson – för tredje tävlingen i rad. Hennes tidigare bästanotering var 56,19.

– Jättekul att vara tillbaka och tävla och kul med personliga rekord hela tiden. Jag är jättenöjd och det känns som att det finns ännu mer att ge, men det är tävlingsovanan som gör sig lite påmind. Men det är superkul att vara igång och tävla igen, säger Hansson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.