Silvertjejerna: ”Mycket känslor”

Uppdaterad
Publicerad

Känslorna tog över även efter VM-silvret i damernas lagkapp i medley. Många glädjetårar fälldes när medleytjejerna blev historiska. ”Mycket känslor i dag”, säger Michelle Coleman till SVT Sport.

Det var Michelle Coleman, Jennie Johansson, Sarah Sjöström och Louise Hansson som fixade ny VM-medalj för Sverige när de tog silver i lagkappen. Bara Kina var bättre än de svenska tjejerna som vann över stornationer som både USA och Australien.

– Det är mycket känslor i dag, säger Michelle Coleman till SVT Sport.

Sim-VM 2015

Jennie Johansson, som var tillbaka i bassängen efter sitt sensationella VM-guld på 50 meter bröst, blev på nytt VM-medaljör.

– Vilken dag det här har varit, två väldigt bra lopp sista dagen ger bra motivation till mig, det här fantastiska lagen och hela det svenska laget, säger Johansson till SVT Sport.

OS väntar

Redan nästa år har medleytjejerna chans att tävla tillsammans igen. Den gången på OS i Rio.

– Det är OS nästa år, vi visar att vi har på pall att göra. Det är en toppenplacering att gå in på inför Rio nästa år, säger Coleman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sim-VM 2015

Mer i ämnet