Både Sarah Sjöström och Louise Hansson vann på torsdagskvällen. Foto: Bildbyrån

Svensk succé på ISL – dubbla segrar

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström återvände till pengastinna International Swimming League i italienska Neapel under helgen som gick. Redan då blev det seger och i dag fortsatte de svenska framgångarna då både hon och Louise Hansson tog hem sina lopp.

Först vann Louise Hansson 100 meter fjäril på tiden 55,67, cirka fyra tiondelar från personbästa. På slutet jagades hon av den australiensiska stjärnan Emma McKeon, men svenskan vann till slut med 11 hundradelar.

Kort därefter vann Sarah Sjöström 50 meter fritt för sitt Energy Standard. Hon vann på tiden 23,53, vilket var över två tiondelar bättre än tvåan Kasia Wasick. I det loppet blev Michelle Coleman sexa.

Utöver det vann Sjöströms lag även lagkappen 4x100 meter fritt. De övriga i laget var Siobhan Haughey, Femke Heemskerk och finländskan Fanny Teijonsalo.

ISL är en simliga som består av en grundserie och en final. Lagen har inget med nationer att göra, utan Coleman och Hansson representerar Toronto Titans medan Sjöström simmar för Energy Standard.

MER SIMNING: Hanssons form håller i sig – vann igen i ISL (16/9)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.