Mary-Sophie Harvey. Foto: Bildbyrån

Simstjärnan: Jag blev drogad på VM

Uppdaterad
Publicerad

Den kanadensiska simmaren Mary-Sophie Harvey skriver på Instagram att hon blev drogad under den sista kvällen på sim-VM i Budapest i slutet av juni. Det ledde till en spricka i ett revben och en hjärnskakning.

Den 22-åriga simmerskan Mary-Sophie Harvey, som tog ett VM-brons på 4x200 meter fritt i Budapest, skrev att hon vaknade upp ”helt borta”.

Då satt hennes lagledare och en lagläkare vid hennes sida och hon kom inte ihåg något från de senaste fyra-sex timmarna.

På Instagram skriver hon att hon har valt att dela med sig av upplevelsen för att belysa att det är något som händer för ofta.

”Jag blir fortfarande rädd då jag tänker på det jag inte vet om den natten. På ett sätt skäms jag forfarande för det som hände, och det tror jag alltid att jag kommer göra... Men jag kommer inte att låta det här definiera mig.”

Det internationella simförbundet, Fina, har ännu inte kommenterat händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.