Sjöström: ”Det är nog det sjukaste jag varit med om”

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström har aldrig varit med om något liknande. Publiktrycket när Katinka Hosszú och resten av de ungerska simmarna kliver in på Dona arena är sällan skådat i simsportens historia.

– Jag har nog aldrig varit på en sån arena med det trycket. Det är nog det sjukaste jag varit med om, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

När hemmasimmarna presenteras lyfter de 12 000 åskådarna nästan taket i Dona arena. Katinka Hosszú har svårt att beskriva känslan.

– Jag tror inte att jag någonsin kommer kunna sätta ord på det. Att vinna i Rio var så klart otroligt, men det här var någonting helt annat, sa publikfavoriten till SVT Sport efter sitt guld på 200 meter medley.

SVT:s reporter Maria Wallberg fick till och med avbryta sin intervju med landslagstränaren Johan Wallberg på grund av den höga ljudnivån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.