Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sophie Hansson, Hanna Rosvall, Louise Hansson and Sarah Sjöström under lördagens lagkapp. Foto: Bildbyrån

Sjöströms Sverige hade tredje bästa tid i medleyförsöket

Uppdaterad
Publicerad

Sverige hade tredje bästa tid i försöket på 4x100 meter medley den sista dagen av sim-VM i Budapest. Det finns medaljförhoppningar inför finalen i kväll.

– Det ska finnas mer för i kväll, säger Louise Hansson.

Hanna Rosvall tog hand om den inledande ryggsträckan och växlade som fyra på 1.01,05.

– Det var nästan identiskt med mitt individuella morgonlopp, säger Rosvall till SVT Sport.

Därefter tog Sophie Hansson över på bröstsimmet och simmade på 1.06,94.

– Det ska bli väldigt roligt att simma i kväll och det märks att det är sista dagen på ett långt mästerskap, säger Sophie Hansson.

Louise Hansson från fjärde till andra plats

Hon var fortfarande fyra och växlade över till storasyster Louise som hade 56,71 i fjärilsimmet där hon tog upp Sverige till andra plats.

– Det var helt okej och jag har bara gått och väntat, väntat på det här morgonloppet och det ska finnas mer för i kväll, säger Louise Hansson.

Sarah Sjöström tog över på den sista frisimssträckan. Hon kämpade mot Nederländernas Marrit Steenbergen men kom inte ikapp och förde Sverige i kaklet som tvåa. Sjöströms tid var 53,11. Stjärnan gick direkt till bassängen för avsimning för att vara redo för finalen på 50 meter fritt 18.47.

– En stabil morgonsimning, kändes inte som om någon forcerade, säger experten Lars Frölander.

Finalen på 4x100 meter avgörs klockan 19.38 i kväll. Sveriges 3.57,81 är tre sekunder över det svenska rekordet. Många av toppkonkurrenterna kommer dock att plocka in fler stjärnor i finalen. Som exempelvis USA som bara var sjua i försöken.

Bästa tiderna i försöket 4x100 meter medley:

1) Australien 3.56,77

2) Nederländerna 3.57,48

2) Sverige 3.57,81

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.