Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Bildbyrån

Sarah Sjöström inför VM: ”Vill närma mig världsrekord”

Uppdaterad
Publicerad

Sim-VM i ungerska Budapest är bara 1,5 månad bort.

Då siktar Sarah Sjöström på rekordtider.

– Jag vill göra överlägset säsongsbästa för egen del och kanske till och med närma mig några världsrekord, säger Sjöström till SVT Sport.

En intensiv sommar väntar för Sarah Sjöström. Först VM som avgörs 18-25 juni i Budapest, Ungern, och sex veckor senare EM i italienska Rom som avgörs mellan den 11 och 17 augusti.

Men den svenska stjärnan är redo.

– Det känns bra. Jag har haft en bra träningssäsong, inte så många tävlingar under våren men hösten och vintern var väldigt tävlingsintensiv. Så det har varit lugnare med tävlingar nu men i stället har jag kört extremt hårt i bassängen och på gymmet. Det ska bli skönt att få börja formtoppa lite, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

Vilka detaljer har du jobbat på inför sommarens mästerskap?

– Jag jobbar hela tiden på starten, den behöver jag förbättra och det är en detalj som jag aldrig kommer att sluta jobba med.

Väljer bort 100 meter fjäril

Sjöström har valt att plocka bort 100 meter fjäril på VM, men kommer att simma 50 meter fjäril samt 50 och 100 meter fritt.

Och målsättningen har hon redan klar för sig.

– På VM kommer jag som vanligt att ha ett väldigt intensivt schema. Målet är att vara där och fajtas om medaljer och göra överlägset säsongsbästa för egen del, och kanske till och med närma mig några världsrekord.

ARKIV: Nytt världsårsbästa av Sarah Sjöström (10 april 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.