Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Sarah Sjöström överlägsen i försöket på 50 meter fjäril

Uppdaterad
Publicerad

Efter fem dagars väntan på första individuella starten imponerade Sarah Sjöström stort i försöket på 50 meter fjäril.

– Det var jättekul, jag har nog aldrig varit så här fräsch och pigg dag sex på ett mästerskap. Så det var skönt att komma i vattnet, säger Sjöström till SVT Sport

Se höjdpunkter från sim-VM i SVT Play!

Sjöström var klart snabbast på 50 meter fjäril där hon jagar sitt femte raka VM-guld. Hon vann sitt heat klart och simmade på 25,04 och var 29 hundradelar före tvåan Zhang Yufei, Kina.

– Jag kände att jag inte ville tvinga fram fart utan bara låta det flyta på. Det var skönt att känna att jag har kontroll över simningen.

Sjöströms tid i försöket är den näst snabbaste i världen i år och det är bara 29-åringen själv som varit snabbare inför eftermiddagens semifinal.

– Det ska bli kul, den stora utmaningen är ju att fortsätta plocka några tiondelar på tiden. Men det är ett bra kvitto att simma på 25,0 så där lätt och ledigt, säger Sjöström och fortsätter.

– Kan jag fortsätta så här och förbättra något hela tiden så är jag jättenöjd.

Junevik 11:a till semi

Även Sara Junevik gick vidare till eftermiddagens semifinal med elfte tid, 26,04. Hennes målgång satt ej perfekt så 23-åringen tror att det kan gå snabbare i eftermiddag.

– Helt klart, den där målgången var inte kul. Så jag hoppas med lite mer speed igenom hela loppet så ska målgången sitta, säger Sara Junevik till SVT Sport.

Oskar Hoff tog sig ej vidare på 100 meter fjäril, med tiden 53,97, och Björn Seeliger, 22,30, gick ej vidare på 50 meter frisim.

– Nej det är ingen bra vecka. Väldigt frustrerande, jag har skött mig väldigt bra, det borde gå snabbare än så här, säger Björn Seeliger till SVT Sport.

Se SVT:s reportage med Sarah Sjöström inför VM.

SE ÄVEN: Så gymmar svenska simstjärnorna i vattnet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.