Sarah Sjöström. Arkivbild. Foto: TT Bild

Dubbla andraplatser för Sjöström i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström slutade tvåa i finalen på både 50 meter frisim och 100 meter medley i världscupen i Budapest.

– Det känns bra, jag har roligt och simningen och formen kändes bra idag. Jag vet att dag ett är min svåraste dag med 100 meter medley mot Katinka och 50 fritt mot Ranomi, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

Sarah Sjöström är tillbaka i Duna Arena i Budapest, samma arena som hon i fjol kröntes till VM:s bästa kvinnliga simmare i efter tre VM-guld och ett silver.

Sarah Sjöström och Michelle Coleman simmade final på 50 meter frisim. Sjöström var snabbast av alla i försöket med 23,52 sekunder och Coleman hade sjunde bästa tid till final med sina 24,52.

I finalen, där internationella stjärnor som Pernille Blume, Femke Heemskerk och Ranomi Kromowidjojo deltog, slutade Sjöström tvåa på tiden 23,36.  25-åriga Sjöström var tretton hundradelar bakom segrande Ranomi Kromowidjojo, nederländska världsrekordhållaren på distansen som även vann distansen i Eindhoven förra veckan.

Personligt rekord av Coleman

Michelle Coleman, som förra helgen gjorde internationell tävlingscomeback efter lång skadefrånvaro, slutade sjua i finalen på 50 frisim men tiden 24,29 är ett nytt personligt rekord på distansen.

– Jag njöt varje sekund av att få tävla och är väldigt glad över personliga rekordet. Jag tycker alltid femtior är svåra, så jag är nöjd att jag ändå lyckades få till det, säger Michelle Coleman till SVT Sport.

Coleman missade under förmiddagen finalavancemanget på 50 meter ryggsim. Hennes tid på 27,72 resulterade i en 10:e plats.

Dubbelt tvåa

Sarah Sjöström blev även tvåa på 100 meter medley med tiden 57,75. Slagen endast av hemmasimmaren tillika världsrekordhållaren Katinka Hosszu, som klockades för 57,64. Amerikanska Kathleen Baker slutade trea.

– Jag är nöjd, jag var förvånansvärt nära Katinka. Det var ett mycket snabbare lopp än i Eindhoven så jag är grymt taggad inför morgondagen, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

Världscuptävlingen i Ungern pågår till och med lördag. I morgon simmar Sarah Sjöström 200 fritt och 50 fjäril och Michelle Coleman ställer upp på 100 rygg och 200 fritt.

Finalen på 50 fjäril i morgon kväll kan mycket väl på nytt bli en tajt duell mellan Sjöström och Kromowidjojo. Senast i Eindhoven vann Sjöström.

– Det var sex hundradelar som skiljde i Eindhoven. Det gäller att göra ett bra lopp, helst bättre än senast men femtiorna är alltid jämna, säger Sarah Sjöström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.