Sarah Sjöström. Arkivbild. Foto: TT Bild

Ny supertid av Sjöström

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström verkar trivas i Eindhoven. Idag slog den svenska superstjärnan till med en supertid på 100 fjäril när hon krossade det tuffa motståndet.

Helgen började med en bruten segersvit, men slutade med rekord. Det svänger fort i cirkus Sarah Sjöström.

Dagens höjdpunkt var favoritdistansen 100 fjäril. Med en tid på 54.91 slog Sjöström till med ett världscuprekord i kortbana. Det är den näst bästa tiden någonsin, bara överträffad av Sjöström själv. Senaste gången hon simmade så snabbt var när hon slog världsrekord 2014. Sjöström är den enda kvinnan som simmat under 55 sekunder.

Även på 100 fritt blev det en vinst, men inte riktigt lika övertygande. Sjöström simmade in på 51.21, två tiondelar före nederländska huvudkonkurrenten Ranomi Kromowidjojo.

Även Michelle Coleman var i vattnet under eftermiddagen och simmade in på en femteplats i 200 meter ryggsim, fem sekuynder efter vinnande Kathleen Baker, USA. Även på 100 fritt blev hon femma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.