Sarah Sjöström under VM 2019. Foto: Bildbyrån

Sarah Sjöströms styrkebesked i årsdebuten

Uppdaterad
Publicerad

Årsdebut och första steget mot att toppa OS-formen.

Då visade Sarah Sjöström prov på god form direkt i Luxemburg.

I dag gjorde Sarah Sjöström årsdebut efter sin hårda träningsperiod i Sydafrika.

På distansen 50 meter fjäril visade hon klass och vann med över en sekund – mot det dock tämligen anonyma startfältet i övrigt – då hon simmade in på 25,12. Noteringen är ett tidigt världsårsbästa.

Sjöströms tävlingdebut i dag var den första av det rätt så tuffa programmet under helgen där hon ska ta sig igenom fem grenar på tre dagar.

– Visst är jag lite sliten, men på en bra nivå. Jag känner mig redo fysiskt och mentalt, sa 26-åringen inför tävlingsdebuten där hon också poängterade att det var tekniken som var det viktiga i helgen.

– Det vore skönt att komma härifrån med snabba tider, men framför allt kommer jag att kolla på tekniska detaljer som antal armtag, hur långt jag kommer på varje armtag och om vändningen sitter bättre i fjärilen, säger hon.

Banan i Luxemburg är också den som Sarah Sjöström satte sitt juniorvärldsrekord på 100 meter fjäril 2007.

Sjöström starkare än någonsin – här slår hon rekord i ”pull ups” (10 januari 2020)

RESULTAT

50 m fjäril:

1) Sarah Sjöström, Sverige, 25,12

2) Naele Portecorp, Frankrike, 26,39

3) Charlotte Bonnet, do, 26,64.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.