Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sophie Hansson. Foto: Bildbyrån

Sophie Hansson missade VM-final med tre hundradelar

Uppdaterad
Publicerad

Tre hundradelar.

Så nära var Sophie Hansson att gå vidare till VM-final på 200 meter bröst.

– Väldigt frustrerande, säger hon till SVT Sport.

Sophie Hansson blev fyra i sin VM-semifinal på tiden 2.25,12. Hon fick efter det stå och vänta i simarenan i Budapest, och se om tiden räckte för att bli en av de åtta bästa som tog sig till final.

De fyra främsta i andra semin simmade snabbare, en plats kvar. Men den knep italienskan Francesca Fangio som landade på tiden 2.25,09 – tre hundradelar bättre än Hansson. Och svenskan är utanför VM-finalstartfältet på 200 meter bröst.

”Snöpligt”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

– Det är väldigt frustrerande, men jag hoppade i och gav 110 procent av det jag hade. Jag var nöjd för tre minuter sedan, och jag får stå fast vid det. Tre hundradelar är väldigt lite på en så här lång distans, säger Sophie Hansson till SVT Sport.

Hansson är nu första reserv till morgondagens final.

– Det var snöpligt, jag tror att hon hade kunnat simma fortare än vad hon gjorde här i semifinalen. Det är känslan, säger SVT Sports expert Lars Frölander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.