Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se mötet med Sophie Hansson. Foto: Bildbyrån

Sophie Hansson i gammal god form söker OS-flytet i bröstsim

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska simlandslaget inför OS är inte bara Sarah Sjöström. På damsidan finns en bröstsimmare som var OS-sexa för tre år sedan, och nu verkar ha hittat tillbaka till den formen.

– Jag är väldigt sugen på att slå ett personligt rekord, så det hoppas jag på i sommar, säger Sophie Hansson till SVT Sport.

År 2021 blev Sophie Hansson sexa på OS i Tokyo, och tog dessutom EM-guld – båda gångerna på 100 meter bröstsim. Tre år senare verkar formen vara på väg inför OS i Paris i sommar. I april vann Sophie Hansson Swim Open hemma i Sverige, och gjorde sin bästa tid på tre år – bara 17 hundradelar från sitt eget svenska rekord.

– Det gav mig väldigt mycket självförtroende, säger hon om insatsen som ger motivation under sommarträningen.

OS i Paris 2024

Söker känslan i bröstsim

Skåningen Sophie Hansson har bott i USA och England, men bor nu för första gången i den svenska huvudstaden, där det kryllar av landslagskompisar på nationalarenan Eriksdalsbadet. Bröstsim är en konstart i sig, där rörelserna spretar åt sidan, samtidigt som kraften och flytet måste riktas framåt. Det är den känslan för vatten som Sophie Hansson söker i sin OS-uppladdning.

– Det är väldigt små detaljer i när jag lägger mitt armtag och när min kick kommer. Vi snackar om hundradelar, säger Sophie Hansson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet