Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sophie Hansson under VM i Budapest. Foto: Bildbyrån

Sophie Hansson missade pallen på 100 meter bröst

Uppdaterad
Publicerad

Sophie Hansson blev sexa i finalen på 100 meter bröst.

Hon tappade efter vändningen, där hon låg femma.

– Det är frustrerande att det inte funkar när man vill som mest, säger hon till SVT Sport.

Sophie Hansson hade sjätte bästa tid när hon under söndagen tog sig vidare till final på 100 meter bröstsim. På distansen har svenskan sedan tidigare ett silver på VM i kortbana och framförallt EM-guldet från 2021.

I måndagens VM-final hade Hansson bana sju, en final som på förhand beskrevs som vidöppen. I vändningen var hon femma, och det gick fort från start.

 – Kanske var utgången lite för hård för att hon skulle orka, säger SVT:s expertkommentator Lars Frölander. 

I mål hade hon tappat en placering och blev sexa. Benedetta Pilato, Italien tog guldet på 1.05,93, Hanssons tid var 1.06,39. Det här var Italiens andra guld för dagen, då Thomas Ceccon tog guld på 100 meter rygg på ny världsrekordtid.

– Jag visste att om jag skulle vara med och slåss så skulle jag behöva öppna snabbt, säger Hansson till SVT Sport.

”Svider lite extra”

Det var inte bara Hansson som kroknade efter vändningen. Loppet gav inga sensationella tider i mål och Hanssons personliga rekord på 1.05,66 hade räckt till ett guld.

– Jag hade som mål att komma hit och slåss om medaljerna, jag är nära, säger hon till SVT Sport.

– Men jag har inte riktigt den simning som jag hade förra året, det svider lite extra att se att ens personliga rekord hade tagit guld här. Det är frustrerande att de inte funkar när man vill som mest, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.