Foto: Bildbyrån

Svenska medleylaget slutade fyra – USA överlägsen segrare

Uppdaterad
Publicerad

Svenska medleylaget med Hanna Rosvall, Sophie Hansson, Louise Hansson och Sarah Sjöström, slutade på en fjärdeplats i finalen på 4x100 meter. USA simmade hem guldet 47 hundradelar före Australien.

– Jag tycker hela laget steppade upp och gjorde det bättre än vad vi gjorde i försöken, säger Sophie Hansson.

Sverige hade tredje bästa tid i försöken tidigare i dag. I finalen, som avslutade hela sim-VM i Budapest, räckte laginsatsen till en fjärdeplats med tiden 3,55.96.

Först ut var Hanna Rosvall i ryggsimmet, som stod för ett personbästa med 01,00.72 och växlade över på en åttondeplats i den oerhört tuffa konkurrensen.

– Det är ganska stor press att vara först ut med tre såhär duktiga simmare (i laget). Jag ville såklart ge dem det bästa jag kan. Samtidigt möter jag de sju bästa ryggsimmarna i världen och jag själv är rankad 14. Men jag gjorde mitt bästa och är nöjd med det, säger hon till SVT Sport efteråt.

95 hundradelar upp till bronset

Systrarna Hansson putsade båda sina tider något från försöket och Sarah Sjöström, som 51 minuter tidigare hade simmat hem guldet på 50 meter fritt, jagade från fjärdeplatsen på den avslutande sträckan.

Men avståndet till Kanada var för långt, i mål var det 95 hundradelar upp till bronset.

USA, som sparade sina stjärnor i försöken, kom med full styrka i finalen. Och Reagan Smith, Lilly King, Torri Huske och Clarie Curzan kunde i överlägsen manér ta hem guldet på tiden 3,53.78 vilket var 47 hundradelar snabbare än Australien på silverplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.