Foto: TT Nyhetsbyrån

SVT Sport mötte Sarah Sjöström

Uppdaterad
Publicerad

Om en vecka kliver Sarah Sjöström ned i den ryska VM-bassängen. Den 21-åriga världsstjärnan gästade Sportspegeln där hon pratade om förväntningar, världsrekord och pressen utifrån och från sig själv.

Sim-VM i Kazan startade i fredags med simhopp. Bansimningen pågår mellan den 2 och 9 augusti. Redan den första dagen kliver Sveriges stora stjärna Sarah Sjöström ned i bassängen för försök på 100 meter fjäril, där hon är regerande världsmästare och har simmat årets snabbaste tid.

– Formen börjar bli bättre. Vi kommer att träna lite i Stockholm fram till torsdag, sedan åker vi till Kazan och förbereder oss inför VM, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

Sjöström toppar även årsbästalistan på 50 meter fjäril. På SM-veckan i fjol satte hon nytt världsrekord på distansen med 24,43.

På sim-VM i Barcelona 2013 tog svenskan, förutom guldet på 100 meter fjäril, även silver på 100 meter frisim. Både på 100 och 50 meter frisim har Sarah Sjöström i år simmat den tredje snabbaste tiden.

– Jag har inte försvarat ett VM-guld hittills så det skulle vara väldigt häftigt om man lyckades simma väldigt snabbt.

Se hela intervjun ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.