Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
VM-debuten blev en besvikelse för talangen Emelie Fast. Foto: TT

VM-debuten en besvikelse för talangen: ”Allting blir bara dåligt”

Uppdaterad
Publicerad

Emelie Fast, som nämns som Sarah Sjöströms arvtagare, gjorde en svag insats i sin VM-debut. Hon hade bara 31:a bästa tid på 100 m bröstsim och var inte i närheten av att få simma semifinal.

Annars hade hon bra minnen från Budapest. Förra året vid EM satte 18-åringen personrekord med 1.06,64 i samma bassäng vilket gav en plats i OS i Tokyo. Nu simmade hon på 1.09,81.

– Jag är missnöjd. Jag har haft det lite tufft den här säsongen och svårt att hitta rätt tajming och grepp i vattnet men trodde att jag skulle lyckas nu, träningarna har gått bra den senaste tiden, säger Fast, klubbkamrat med Sjöström i Södertörn, till SVT Sport.

Det är ditt första lopp med mycker nerver och lång väntan. Hur var det?

– Jo, men jag var nervös men trodde att jag skulle kunna hålla ihop det ändå, såg fram emot att simma. Det var synd. Nerverna sätter säkert sina käppar i hjulet, jag fick inte det grepp i vattnet som jag ville och missade tajmingen helt. Allting blir bara dåligt.

Sophie Hansson simmade på 1.06,61 och gick till semifinal i ett annat heat på 100 m bröst

Fast har 50 m bröstsim kvar på programmet.

– Nu ska jag bara lägga det här bakom mig och det är 50 kvar. Det är bara att börja sprinta nu, säger Fast och pressar fram ett leende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.