Foto: Bildbyrån

VM-guldmedaljörens sågning av Sun Yang

Uppdaterad
Publicerad

Förra världsmästaren i bröstsim, Emma Igelström, riktar kritik mot den kinesiske stjärnan Sun Yang, som just nu utreds för dopning.

Kinesiske stjärnan Sun Yang har tagit två guld hittills i VM. Samtidigt har hans medaljer omgärdats av protester från mottävlare, och burop från läktarna. Anledningen är bland annat att han håller på att utredas för dopning. Sun Yang har dessutom tidigare varit avstängd för dopning.

Nu riktar den före detta VM-guldmedaljören i bröstsim, Emma Igelström, skarp kritik mot den kinesiske stjärnan.

På SVT:s Facebooksida skriver hon:

” 1. Vägrar man lämna dopingtest/förstör eller försvårar det borde det innebära automatisk avstängning. 2. Är man under utredning borde det också innebära att man är avstängd under tiden. 3. Det är en skymf för idrotten/idrottare att utredningar ska ta så lång tid. Man hade ju önskat att det fanns utrymme för flexibilitet men det gör inte det. Vi måste utrota skiten för en idrott på lika villkor!! Nu när jag slipper vara diplomatisk och får tycka helt fritt så står jag bakom bojkottandet på priscermonierna. Det är tufft att se simmarna inte ha sitt eget förbund i ryggen!”

SVT Sport har sökt Emma Igelström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.