Skateboard är ny OS-gren. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

14-årig skateboardtalang får SOK-stöd

Uppdaterad
Publicerad

Det är 200 dagar kvar till OS i Tokyo. Men det är inte till sommarens spel som Sveriges olympiska kommitté sätter sin tro till skateboardtalangen Hampus Winberg. SOK har tagit ut 14-åringen till sitt Topp- och talangprogram med sikte på OS i Los Angeles 2028.

”Med Hampus välkomnar vi en ny generation idrottare med sikte på LA 2028 och OS 2032. De närmaste två åren ser vi framför oss möjligheten att långsiktigt satsa på ett 30-tal unga aktiva på samma sätt. Hampus är dock en kille som redan har trick med svårighetsnivåer som i nästa steg kan ta honom till bra prestationer redan in Paris 2024”, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo till SOK:s webbplats.

Tredje i talangprogrammet

Hampus Winberg, från Varberg, blir den tredje skateboardåkaren i Topp- och talangprogrammet efter Oskar Rozenberg Hallberg och Kalle Berglind. Alla tre har nått sina framgångar inom OS-grenen park. Winberg tog SM-guld 2019 och kom trea 2020 efter Rozenberg Hallberg och Berglind.

Skateboard debuterar på OS-programmet i Tokyo i sommar.

KLIPP: Här är klubben som växer under pandemin: ”Bästa året någonsin” (05 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.