Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skateboardstjärnan Bryce Wettstein siktar högt i OS efter tips från legendaren Tony Hawk. Foto: Niklas Hyland

Bryce Wettstein ska lyfta i OS – efter tipsen från legendaren Tony Hawk

Publicerad

Sexa på OS i Tokyo – nu siktar den amerikanska skejtstjärnan Bryce Wettstein högre och till sin hjälp har hon bland annat haft skateboardlegendaren Tony Hawk, som också råkar vara hennes granne.

– Han har lärt mig att skateboard inte behöver vara så strukturerat och att det är viktigt att låta saker flyta på, att ha ett ”flow”, säger hon till SVT Sport.

När skateboard debuterade som sport i Tokyo-OS för tre år sedan slutade den då 17-år gamla Bryce Wettstein på sjätte plats.

I dag är Wettstein rankad femma i världen i grenen ”park” och är därmed med god marginal bland de 20 bästa, som kommer att få en biljett till OS i Paris.

OS i Paris 2024

När SVT Sport träffar skateboardstjärnan i USA är hon taggad på sitt andra OS.

Hon hoppas på en bättre placering än i Tokyo och till sin hjälp har hon ingen mindre än skateboardvärldens främsta kultbärare Tony Hawk.

–Jag undrar alltid vad de håller på med på sin bakgård, säger Wettstein om att ha Hawk som granne.

Hör Bryce Wettstein berätta mer om tipsen från Tony Hawk i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet