Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Sandra Näslund börjar se slutet på karriären: ”Är på sluttampen”

Uppdaterad
Publicerad

Skicrosstjärnan Sandra Näslund, 26, har vunnit alla stora titlar, OS, VM och den totala världscupen. Trots sin relativt unga ålder börjar hon nu se slutet på karriären.

– Vi får se om det blir ett OS till, jag har inte riktigt bestämt mig än, jag tar år för år, säger Sandra Näslund till SVT Sport.

Motivationen är det som kommer avgöra den dagen Sandra Näslund väljer att lägga av. Efter OS-guldet i vintras har hon vunnit alla stora titlar hon kan vinna, men om det blir något ytterligare OS är idag osäkert. På frågan var hon befinner sig i sin karriären svarar hon:

Nånstans på sluttampen tänker jag, jag har absolut hållit på längre än vad jag kommer fortsätta, säger Sandra Näslund.

Just nu finns i alla fall motivationen att fortsätta utvecklas och jaga nya segrar.

– Jag vill alltid vinna när jag ställer upp i en tävling, så klart är jag hungrig efter mer men sen är jag också väldigt nöjd över det jag åstadkommit så här långt i min karriär, säger Sandra Näslund.

En plump i protokollet

Senaste säsongen var Sandra helt överlägsna sina konkurrenter. Hon vann hela 11 av 12 lopp i världscupen, enda missräkningen kom i Arosa där hon blev fyra efter att ha ramlat. Säsongens mål för Sandra är svårt men tydligt.

– Bräcka förra säsongen.

Går det?

– Klart det går, det var en plump i i resultatlistan, säger en skrattandes Sandra Näslund.

SE ÄVEN: Skicrosstjärnan Sandra Näslund svarar på korta frågor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.