Holmlunds pappa: ”Hon har börjat le igen”

Uppdaterad
Publicerad

Skicross-stjärnan Anna Holmlund har vaknat upp ur sin koma och kan kommunicera med sin familj.  Nu berättar Anna Holmlunds pappa Lars för första gången om hur dottern mår.

– Hon har bra humör och hon har börjat le igen vilket är väldigt viktigt för oss, säger Lars Holmlund till SVT Nyheter Västernorrland.

Anna Holmlund skadades svårt i samband med den olycka som inträffade strax före jul förra året.

Under den senaste månaden har 29-åringens tillstånd förbättrats och nu kan hon kommunicera med familj och vänner. För SVT Nyheter Västernorrland berättar Anna Holmlunds pappa Lars nu för första gången om dotterns uppvaknande.

– Vi kan kommunicera och hon kan prata själv, så det är spännande, säger han.

Nu kan Anna Holmlund röra på sig, vänstersidan fungerar riktigt bra medan högersidan inte har samma tempo. Lars Holmlund berättar att hon kan rulla sin rullstol själv och att hon tränar varje dag. Viljan att komma tillbaka är stor.

– Hon vill träna, hon vill komma tillbaks, hon vill skapa möjligheter och det är fantastiskt att uppleva att Anna kommer tillbaka från det läget när hon var i medicinsk koma och man inte hade någon kontakt alls med henne, säger Lars Holmlund.

Läs en längre intervju med Lars Holmlund på SVT Nyheter Västernorrlands sajt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.