Sandra Näslund jagar nytt guld i VM. Foto: Bildbyrån

Kvalet i skicross-VM ställs in efter snökaos

Uppdaterad
Publicerad

Sandra Näslund och David Mobärg får vänta med att inleda VM i Bakuriani. Dagens kval ställdes in på grund av för mycket snö.

Under torsdagen skulle VM i Bakuriani, Georgien, inletts med kval för bland annat svenska medaljhoppen Sandra Näslund och David Mobärg. Men kvalet ställdes in på grund av för mycket snö och genomförs på fredag.

Storfavoriten Sandra Näslund, som har 37 världscupsegrar, OS- och VM-guld i bagaget, genomförde 1,5 träningsåk igår innan hon avbröt träningen på grund av snön.

– Jag gillar banan men när det är dålig sikt så kommer man inte över hoppen och det blir farligt, säger Sandra Näslund till SVT Sport.

Näslund stor guldfavorit

Flera av av de stora namnen har haft problem under säsongen och inför VM, frågan är om någon kan hota Sandra Näslund?

– Jag har inte sett så vass ut på träningarna här, då är jag inte i toppen. De är där och hugger, det gäller att göra det man ska annars är de där och kör om, det gäller att åka felfritt, säger den svenska stjärnan.

Hur är formen?

– Jag tycker att den är bra, det har jag visat under säsongen, åkningen finns där. Det gäller att hålla det kyligt och göra rätt saker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.