Foto: Bildbyrån

Mobärg utslagen i kvarten efter taktisk miss

Uppdaterad
Publicerad

David Mobärg inledde starkt i världscupen i Idre i dag.

Men i kvartsfinalen gjorde han en taktisk miss och blev snöpligt utslagen.

– Han kan inte köra där det inte finns någon öppning. Han blir lite för het tyvärr, säger SVT Sports expert Lars Lewén.

Svenske David Mobärg startade trögt i kvartsfinalen men växlade snabbt upp och positionerade sig som tvåa. Men efter en stabil start kom misstagen.

Först blev han trängd av en konkurrent och tappade en placering. Mobärg var dock inte långt efter duon i täten och chansen till avancemang levde i allra högsta grad.

Men då kom den taktiska missen som ödelade hans chanser. I ett försök att lämna sin tredjeplats testade han att klämma sig in mellan de två främsta åkarna. Det gick inte alls och i stället tappade han både fart och balans.

– Han kan ju inte gå en väg där det inte finns någon öppning. Det är ett taktiskt misstag. Han blir lite för het tyvärr, säger SVT Sports expert Lars Lewén.

– Han har ingen anledning att fajtas om platserna där. Han skulle bara ha lagt sig bakom tåget.

Dubbelseger för Howden

Mobärg inledde annars starkt i den blivande VM-backen i Idre. Han hade den tredje bästa tiden i kvalet och vann också sin åttondelsfinal klart.

Övriga svenskar, Viktor Andersson och Erik Wahlberg, åkte ut redan i kvalet.

Fransmannen Bastien Midol var snabbast i kvalet både i går och i dag men åkte ut redan i åttondelsfinal.

Precis som i går vann kanadensaren Reece Howden.

– Jag är superstolt över de här två senaste racen, säger Howden.

På damsidan saknades svenskt deltagande. Sandra Näslund är knäskadad och Alexandra Edebo är inte tillbaka efter hjärnskakningen hon ådrog sig innan jul.

Suveränan Fanny Smith vann och tog därmed sin 27:e världscupseger. Det betyder att hon har flest segrar i världscupen av alla kvinnliga skicrossåkare genom alla tider.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.