Näslunds brutala form fortsätter – tog åttonde världscupsegern

Uppdaterad
Publicerad

Sandra Näslunds galna form fortsätter.

Hon har ställt upp i nio stycken individuella ski cross-tävlingar den här världscupsäsongen. I och med dagens seger i Idre har Näslund vunnit åtta av dem.

Samtidigt slutade Alexandra Edebo tvåa och den svenska succén var därmed fullbordad.

Sju världscupsegrar och överlägsen ledare av den totala världscupen. I Idre slog Sandra Näslund till igen. Tillsammans med Alexandra Edebo, som stod för en imponerande upphämtning i sin semifinal, tog sig Näslund till den stora finalen. Där visade Sandra Näslund varför hon är stor guldfavorit inför OS.

25-åringen säkrade i överlägsen stil sin åttonde världscupseger den här säsongen – och den 25:e totalt i karriären.

Har du någonsin varit i bättre form än du är i nu?

– Jag tror inte det faktiskt. Jag har ett jäkla flyt i åkningen och allt rullar på, det känns väldigt bra, säger hon till SVT.

Hur går tankarna kring OS med tanke på din form?

– Det går inte att säga annat än att jag åker dit för att kämpa om medaljerna, säger hon.

Svensk dubbel – Edebo tvåa

Den svenska succén slutade inte där. Alexandra Edebo, 25, slutade nämligen på en andraplats och fullbordade därmed den svenska dubbeln.

– Det är jättekul att få göra det på hemmaplan. Sen försöker jag inte läsa in för mycket i det för att många som är i bra form är inte på plats här i Idre då de förbereder sig för OS, säger Edebo till SVT.

Inför tävlingens stod det klart att sex åkare från topp-10 inte skulle delta. Världstvåan Fanny Smith missade tävlingen på grund av skada och dessutom stod de kanadensiska stjärnorna över på grund av covidsituationen.

Om Sandra Näslund vinner igen under söndagen innebär det i princip att hon säkrat totalsegern i världscupen.

Svenskt herrmisslyckande

De svenska herrarna däremot misslyckades med att imponera. David Mobärg åkte ut redan i åttondelsfinal tillsammans med Elliott Baralo, och i kvartsfinalerna tog det slut för Viktor Andersson och Erik Mobärg.

På söndagen körs en ny världscuptävling i Idre. Tävlingarna i nordvästra Dalarna är genrep inför OS i Peking där skicrossen avgörs den 17 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.