Foto: SVT

Dramatik när Sandra Näslund blev tvåa: ”Det var ett halvt finger”

Uppdaterad
Publicerad

Sandra Näslund slutade tvåa i världscuptävlingen i ryska Sunny Valley i dag.

Finalen fick avgöras på målfoto där Fanny Smith hann före – med minsta möjliga marginal.

– Det är helt otroligt. Hon vinner med ett halvt finger, säger SVT:s expertkommentator Lars Lewén.

Näslund började på banan längst ut till höger och hade innerspår. Hon tog tidigt ledningen före Fanny Smith och när trean Courtney Hoffos kraschade blev det en duell helt och hållet mellan Smith och Näslund då Katrin Ofner hamnade för långt bakom.

Det blev enorm dramatik där Näslund vid en första anblick såg ut att ta hem segern, men målfotot visade att Fanny Smith tog sig förbi med minsta möjliga marginal.

– Åh herregud vilken målgång. Smith kastar sig över mållinjen och försöker att nå dit med fingret, sade SVT:s kommentator Björn Becksmo i sändning.

– Ja, vilken batalj det blev, underbart att se. Oj, vad tajt det blev på mållinjen. Synd att det inte räckte hela vägen för Näslund, sade expertkommentatorn Lars Lewén.

Smith blev liggande i målfållan en stund, men reste sig och gjorde en segerintervju:

– Jag är okej. Jag slog i mitt huvud rätt hårt när jag kastade mig över mållinjen. Men jag är väldigt glad över segern och det kändes fantastiskt att ha folk på läktaren som bidrog med atmosfär, säger schweiziskan.

Andersson kraschade i lilla finalen

På herrsidan slutade Viktor Andersson trea i sitt semifinalheat och gick vidare till lilla finalen där han kraschade. David Mobärg åkte ut i åttondelsfinal.

– Jättemärkligt misstag av Viktor, men skönt att se att han snabbt var uppe på benen, säger Lars Lewén i sändning.

Kanadas Reece Howden vann den stora finalen och tog sin femte världscupseger i karriären. Han hade redan tidigare säkrat segern i den totala världscupen.

Japanen Ryo Sugai, för första gången i final, var den stora överraskningen med sin andraplats. Joos Berry knep tredjeplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.