Sandra Näslund i onsdagens kvaltävling. Foto: Anders Wiklund/TT

Sandra Näslund: ”Är här för att slåss om medaljerna”

Uppdaterad
Publicerad

Hon har inte kört ett enda lopp i världscupen den här säsongen.

Trots det kom hon tvåa i VM-kvalet i onsdags och nu är målet klart inför lördagens finaler.

– Jag är här för att slåss om medaljerna, säger hon till SVT Sport.

Sandra Näslund skadade sitt knä inför säsongen och har missat alla världscuptävlingar. Men hon kom till start i onsdagens VM-kval där hon slutade tvåa. I morgon lördag är det dags att göra upp om VM-medaljerna.

På fredagsmorgonen intervjuades Näslund i SVT:s Morgonstudion om hur formen känns.

– Det känns ganska bra, formen verkar vara helt okej och jag fick till ett bra kvalåk så det är kul att vara igång igen, säger Näslund.

Hur mår knät?

– I dag tycker jag det känns bra. Jag hade lite vila i går vilket nog var bra.

Men du åkte längdskidor i går?

– Ja man får försöka hitta på lite saker nu när det inte finns något gym att tillgå. Längdskidåkningen funkade bra så då ska väl skicrossen göra det också.

”Är här för att slåss om medaljerna”

Förra säsongen tog Sandra Näslund hem den totala världscupen. Men denna säsongen har hon ännu inte åkt något i världscupen på grund av knäskadan. Men trots det är siktet inställt på medalj.

– Jag är här för att slåss om medaljerna. Men den här banan är tuff men jag har fått till den bra under träning och kval och förhoppningsvis kan jag hålla nerverna i styr.

”Känner knappt av det”

Hur mycket kan du lita på knät?

– Jag får försöka ha med mig att när jag väl åker så känner jag knappt av det även om det känns från start så får jag tänka bort det. Nu har jag fått tre dagar i banan och även lite vila så förhoppningsvis kommer det kännas bättre nu.

Näslund tog VM-guld för fyra år sedan och nu hoppas hon att det är dags igen.

– Det vill jag gärna upprepa, säger Näslund avslutningsvis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.