Sandra Näslund jagar ny seger i helgens tävlingar från Idre. Foto: Bildbyrån

Sandra Näslund jagar pallplats på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

I helgen är det dags för skicross i Idre. Sandra Näslund jagar sin tredje seger för säsongen och ser framemot att tävla på hemmaplan.

– Bara att gasa och köra, säger hon till SVT Sport

Sandra Näslund är som vanligt en av favoriterna när det är dags för världscuptävlingar i skicross. Helgens tävlingar körs i Idre och hon är laddad för att tävla på hemmaplan.

– Det ska bli kul att dra igång, säger hon till SVT Sport.

Speciell bana

Det är tävlingar både lördag och söndag. Banan de ska ta sig an blir speciell. Den innehåller nämligen 56 stycken features, vilket är hoppen och rullningarna som finns. Det är ett inofficiellt världsrekord på antal features.

– Det känns i benen när man kommer ner. Det gäller att alltid träffa bra för att få med sig högsta möjliga fart, säger Näslund.

Vädret har redan ställt till det och torsdagens kval flyttades till i dag, fredag. Det innebär att de kör två kval på samma dag.

– Det gäller att kunna ställa om, oavsett om det går bra eller dåligt i första kvalet. Men vi hann inte träna i onsdags utan gjorde det i går så förutsättningarna är lika, säger Näslund.

Pallen som gäller

Sju tävlingar har körts så här långt i världscupen. Näslund har varit på pallen i sex av dem och stått högst upp två gånger. Hon leder den totala världscupen inför helgen med 79 poäng före tvåan Fanny Smith och 101 poäng före trean Marielle Thompson.

– Det har varit en riktigt bra säsong så här långt. Det har varit några individuella misstag som gjort att jag inte varit ännu högre upp på pallen, säger hon.

Målet för helgens tävlingar är glasklart.

– Jag ska upp på pallen, helst längst upp. Det är bara att gasa och köra.

Klipp: Sandra Näslund tar säsongens andra seger i Kanada (18 januari 2020)

Så sänder SVT helgens skicross-tävlingar

Lördag:

10.55 SVT Play, 11.00 SVT2 damer/herrar

Söndag:

10.55 SVT2 damer/herrar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.