Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sandra Näslund är två segrar ifrån att gå förbi Ingemar Stenmarks rekord på antal världscupsegrar i rad Foto: Bildbyrån/SVT

Sandra Näslund nära att slå Ingemar Stenmarks rekord

Uppdaterad
Publicerad

Ingemar Stenmark har flest antal segrar i rad i den alpina världscupen, 15 stycken – det är rekord i alla Fis-grenar.  Men i helgen kan skicrosstjärnan Sandra Näslund både tangera och slå Stenmarks rekord – som stått sig i 43 år.

– Det är ju häftigt och kul att det går så bra, men Idre Fjäll är en lurig bana. Jag ska göra mitt bästa när jag står på start, säger Sandra Näslund.

I helgen är det dubbla världscuptävlingar på Idre Fjäll och den absolut största favoriten till seger är Sandra Näslund. Hon leder den totala världscupen efter fem raka segrar den här säsongen, lägg sedan till nio raka segrar som avslutning på fjolårets säsong.

– Jag har ju varit stabil under många år och de senaste två säsongerna har allt fallit på plats. Skidorna, pjäxorna, ja hela min set up fungerar och sedan givetvis hårt arbete, säger Näslund.

Stark självförtroende

14 raka segrar i världscupen, reagerande världsmästare och olympisk mästare talar sitt tydliga språk och det det märks på självförtroendet.

– Många gånger står jag i grinden på start och vet att gör jag bara det jag ska göra då har de andra ingen chans, det är ju så klart kul, säger Näslund.

Hur ser fokus får din del ut just nu?

– Mitt mål nu är att fortsätta göra mitt bästa och ta hem den totala världscupen, sen har jag ett VM som kommer längre fram och det väl där mitt fokus ligger.

Tankarna inför att tävla på hemmaplan?

–  Kul och spännande och sen köra inför familj och vänner. Jag är peppad för att göra en bra tävling, säger Sandra Näslund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.