Ny andraplats för Näslund

Uppdaterad
Publicerad

I italienska Innichen stod finalen i skicrossvärldscupen återigen mellan schweiziskan Fanny Smith och Sandra Näslund. Efter ett riktigt jämnt heat fick Näslund återigen se sig besegrad med en ny andraplats.

– Jag är nöjd med det resultatet, det är klart man vill vinna men Fanny är jäkligt vass just nu, det är tufft, säger Sandra Näslund till SVT Sport.

Likt måndagens världscuppremiär i Schweiziska Arosa skulle de två topplaceringarna stå mellan Sandra Näslund och Fanny Smith. Men denna gång krävdes inget målfoto för att utse vinnaren. Segern var solklar.

– Det är inte så mycket mer med det. Jag är mer nöjd i dag än i går i alla fall, säger Näslund.

Svenskan tog direkt ledningen efter en riktigt vass start och var snabbast in i den första kurvan. Men Fanny Smith tog sig förbi och trots Näslunds tappra försök att rå på schweiziskan slutade hon till sist på en andraplats, 39 hundradelar efter Smith.

Edebo föll igen

Men det var på håret att Näslund ens skulle ta sig vidare från kvartsfinal. Trots en suverän start tappade hon ledningen i den andra mellantiden och med endast åtta hundradelars marginal passerade hon mållinjen före trean Kelsey Serwa.

I den andra kvartsfinalen gick det desto tuffare för svenskan Alexandra Edebo som, återigen, kraschade. Både hon och schweiziskan Sanna Luedi föll i varsin kurva. Edebo klarade sig däremot utan några skador och avslutade heatet.

På herrsidan hade Victor Öhling Norberg, liksom tidigare, svårigheter på den isiga banan och åkte direkt ut i åttondelsfinalen efter att ha slutat sist i sitt heat.

– På tjejsidan tycker jag att det var klart godkänt, herrarna behöver däremot steppa upp och visa mer. Det är bara ladda om till morgondagen, säger SVT Sports expert Lars Lewén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.