David Mobärg åkte ur i kvartsfinalen. Bild från söndagen. Foto: Bildbyrån

Svag svenskdag i skicrossen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen ny succé för svenskarna i världscupstävlingen i skicross som avgjordes i franska Val Thorens.

Viktor Andersson och Elliot Baralo gick inte vidare från kvalet, och David Mobärg åkte ut i kvartsfinalen efter att ha tappat i slutet.

Nej, det blev ingen uppföljning av förra veckans succé av Viktor Andersson i världscuptävlingen i skicross i franska Val Thorens. Han hade bara den 41:a bästa tiden i kvalet. Inte heller Elliot Baralo på 40:e plats tog sig vidare.

Hoppet stod därför till David Mobärg som kvalificerade sig till åttondelsfinal med 23:e bästa tid.

Säker åttondel

Mobärg tog också ledningen direkt från start i åttondelen, och i ett kontrollerat lopp höll han tätplatsen hela vägen in i mål. Det var bara en del av loppet där de övriga höll på att hämta in hans ledning.

Men i kvarten tog det alltså stopp. I ett mycket dramatiskt heat kom Mobärg trea, bara åtta hundradelar efter Johannes Rohrweck, Österrike. Loppet var mycket tätt och med flera platsskiftningar. Mobärg höll ledningen ett tag, men tappade till schweizaren Ryan Regez, och på slutet gick även Rohrweck förbi.

Kanadensaren Reece Howden vann till slut, före Ryan Regez, Schweiz.

Favoriterna åkte ur

I damernas tävling åkte ledaren i världscupen, Fanny Smith, Schweiz, ut redan i semifinalen och får trösta sig med segern i lilla finalen. En femteplats alltså. Vann gjorde Katrin Ofner, Österrike. En överraskning då hon gjorde sin 128:e start. Nio gånger har hon varit på pallen men aldrig tidigare vunnit.

KLIPP: Alexandra Edebo kraschade otäckt i Val Thorens (20 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.