”Underbart men samtidigt smärtsamt”

Publicerad

Jag har skrattat och gråtit en hel del under den här tiden med dokumentären. Skrattat för att det är kul att vara med Anna. Hon är en härlig person som har alltid haft nära till skratt. Hon är öppen och nyfiken. Det är helt enkel roligt att jobba med Anna.

Jag har också gråtit mycket för att jag insett att livet är skört och ibland så brutalt orättvist. När till synes slumpen avgör en persons fortsatta existens. Ett litet felskär och allt som man tar för givet tidigare är borta. Saker man inte ens tänker på, som att resa sig upp och gå. Tänk dig att inte kunna gå på toaletten själv. Allt efter ett felskär.

Ju mer medveten om sin situation ju mer påverkar det Anna mentalt. Det är jobbigt att se hur hon kämpar med att hitta sig själv igen. Att se hennes kamp för att förstå sin roll i samhället och försöka förstå varför just hon drabbades.

Olyckan i december 2016 resulterade i en allvarlig hjärnskada som ger betydande funktionsnedsättningar och faktum är att väldigt få med liknande skador återfår medvetandet.

Men Anna Holmlund är unik. Hon har rest sig upp, krossat alla tvivel, tränat hårdare än någonsin och sakta men säkert fått mer och kontroll över sin egen kropp. Visst det är fortfarande väldigt långt kvar men Anna är en vinnare och kommer att fortsätta ta hem stora segrar, nu när hon steg för steg vinner livet tillbaka.

Holmlunds kamp för att kunna gå igen fortsätter: ”Det går framåt”

Att följa Anna Holmlunds kamp för att försöka vinna livet tillbaka efter den tragiska olyckan i december 2016 är det bästa jag gjort i min yrkeskarriär men samtidigt det jobbigaste.

Se dokumentären i SVT 1 kl 21:00 i kväll eller här på sajten/ SVT Play redan nu

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer