Alexandersson vinnare igen: Tredje raka EM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Två raka guld har nu blivit tre. Tove Alexandersson är ostoppbar på EM i skidorientering i Velingrad, Bulgarien.

– Många kanske tror att det bara är för mig att ställa mig på startlinjen och köra, men så är det absolut inte. Det krävs väldigt mycket i både förberedelser och för att pricka formen, säger Alexandersson till Orienteringsförbundet.

Guld i sprint i premiären i lördags, guld i mixade lagsprinten på söndagen och så idag – guld i medeldistans.

Redan efter en dryg kilometer var avståndet 25 sekunder till närmaste utmanare och halvägs in i loppet skilde det ungefär 50 sekunder till Linda Lindkvist. Rättviksåkaren gjorde dock en miss och ryskan Maria Ketsjkina åkte hem silvret, 1.03 bakom Alexandersson.

– Det känns helt fantastiskt. Jag gjorde ett riktigt bra lopp idag också. Det känns jättekul att jag verkligen lyckas prestera hela tiden nu när det gäller, och i så olika förhållanden som det har varit under de här dagarna, säger hon.

Alexandersson fick blågult sällskap på prispallen genom Linda Lindkvist. EM-bronset är hennes första mästerskapsmedalj.

– Jag hade det lite på känn att kapaciteten finns där, men då måste det ju också klaffa. Det känns väldigt skönt att jag kunde leverera, säger Lindkvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.