Arkivbild Foto: Bildbyrån

EM-silver till Sverige i skidorientering

Uppdaterad
Publicerad

Sverige tog en silvermedalj i mixstafetten i EM i skidorientering. Det var Tove Alexandersson och Erik Rost som tog sig in på en andraplats 29 sekunder efter segrande Ryssland.

Mixstafetten i skidorientering påminner om längdåkningens sprintstafett. Varje åkare kör tre sträckor vardera. Tove Alexandersson och Erik Rost, som var det svenska förstalaget, var med i toppen hela vägen.

– Det var väldigt rolig skidorientering och jag har egentligen inte gjort några misstag. Jag och ryskan hade olika gaffling, så det är svårt att veta hur jag låg till jämfört med henne, säger Tove Alexandersson i ett pressmeddelande.

Inför slutsträckan så gick Erik Rost ut 17 sekunder efter den den ledande ryssen Gorlanov.

– Jag såg honom i stort sett hela tiden, men det är tufft att jaga ikapp. Både Tove och jag har gjort bra lopp utan några egentliga misstag, så på det stora hela är vi ganska nöjda med ett silver, säger Erik Rost.

Ryssland, med Alena Trapeznikova och Segey Gorlanov, vann 29 sekunder före Sverige, och 2.25 före Norge med Evine Westli Andersen och Jörgen Madslien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.