Foto: Janne Danielsson

Chatta med Björn Ferry och Ola Bränholm

Uppdaterad
Publicerad

I helgen är det dags. På lördag startar årets säsong av Vinterstudion – med skidskytte från Idre. Ta chansen och ställ dina frågor direkt till våra kommentatorer Björn Ferry och Ola Bränholm.

Chatta med Björn Ferry och Ola Bränholm

Pinnat inlägg

Tack alla för härlig glöd och engagemang och bra frågor. Imorgon tar vi bilen mot Idre. Jag och Yvette från Stockholm. Björn och Helena norrifrån. Vi ses i Vinterstudion på lördag!

Liane • Så roligt och spännande att titta på. Önskar alla lycka till!

Micael • Är det ett krav från ledningen på SVT att man är tunnhårig som skidskyttekommentator och vet ni möjligen hur det ser ut i andra länder på det området? Är det så där också att kommentatorerna har dåligt med fjun på svålen?

Ja det är ett krav, men inte för skidskytte specifikt, men på hela SVT ska vi spegla samhället, och det var helt enkelt för få tunnhåriga.
Jag är inkvoterad, inte Ola, han är kompetent.

Anneli • Har ingen fråga.Vill bara säga att ni i vinterstudion är bäst,jag längtar varje år tills ni sätter i gång o förgyller minna helger kram

Joakim korvala • Var bra med jag lycka allt om inom sporten ska måste kämpa

Ronnie • Ferry Svan hugger också på pallen ibland.

Tack för idag, ses till helgen!

Morgan • Jag älskar titta på skidskytte jag heja både Samuelsson och öberg jag hoppas dom gör bra säsong

Elliot • Hej!
Vad tror ni om Sveriges chanser den här säsongen. Blir det många svenskar på pallplatserna?

Det tror jag definitivt. Det blev rekordmånga ifjol och med Ryssland/Belarus borta och problem för en del konkurenter så borde det kunna bli kanon även denna vinter!

Upplopp nu - sista tre frågorna

Q • Generellt: Var bör en talangfull ungdom lägga störst fokus? På skidåkningen eller skyttet? Individuellt, men svara generellt, tack.

Skidåkningen är viktigare.
Det går inte att göra en skidskytt av en skytt.
Det har inte hänt än iallafall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet