2 x Öberg i skidskyttelandslaget

Uppdaterad
Publicerad

Olympiska mästarinnan Hanna Öberg har fått sällskap i landslaget av lillasyster Elvira Öberg – trefaldig juniorvärldsmästarinna.
– Jag hoppas att jag kan hjälpa henne lite på vägen framåt, konstaterar Hanna.

Elvira Öberg har två år kvar som junior, men förbundskapten Wolfgang Pichler har valt att plocka in henne i A-landslaget redan i år.

– Det är en gammal svensk stil att vänta länge, jag gör motsatsen. Det är extremt viktigt för unga utövare att träna med äldre och hon är redo.

”Har bra koll på vad som väntar”

Skidskyttelandslaget har börjat förberedelserna inför VM på hemmaplan. Systrarna Öberg och resten av truppen har precis avslutat sitt första gemensamma läger i Östersund.

– Det känns bra. Det ska bli jätteroligt och spännande och det är en bra trygghet att ha syrran med också, konstaterar Elvira.

– Jag tror hon har ganska bra koll på vad som väntar eftersom hon har vet vad jag har gjort de senaste åren, säger Hanna.

Se inslaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer