• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Elvira Öberg. Foto: Bildbyrån

B-betonat Sverige långt från pallen

Uppdaterad
Publicerad

På VM-stafetten för en knapp månad sedan sköt Hanna Öberg en straffrunda i sista skyttet.

I dag var det lillasyster Elvira Öbergs tur att ha en dålig dag.

Ett b-betonat svenskt lag slutade sjua.

Hanna Öberg vilades för att kunna fokusera på att ta hem den totala världscupen medan Mona Brorsson ställdes utanför.

Då fick Johanna Skottheim och Anna Magnusson chansen i ett b-betonat stafettlag tillsammans med Elvira Öberg och Linn Persson.

Skottheim inledde med en okej förstarunda, där fyra extraskott krävdes på två skjutningar. Hon växlade över till Magnusson som sexa, 31 sekunder efter tät. Magnusson gjorde en kanoninsats och såg till att Elvira Öberg kunde gå ut som tvåa bakom Ukraina på tredjerundan.

– Jättenöjd med min sträcka, säger 24-åringen till SVT Sport.

Sköt bom

Men 21-åriga Elvira Öberg hade en tung dag och ådrog sig en bom. Det förstörde den blågula dagen.

– Tyvärr blir det en runda. Jag gör vad jag kan och försöker verkligen, men det vill sig inte och det är extra tråkigt när de andra tjejerna gjort det så bra, säger hon.

Linn Persson hade inte så där jättemycket för att åka på slutsträckan men gjorde vad hon kunde. Sverige blev sjua, två minuter efter vinnarna.

Norge vann före Frankrike och Tyskland. Det var norskornas sjätte raka stafettseger den här säsongen. Senast en nation lyckades vinna samtliga stafetter under en säsong var Tyskland för tre år sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.